Lantbruk

Charmig gård i Roslagen

Högsta bud

4 000 000 kr

Högstbjudande: 4 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
21,0 ha
Åkermark
6,0 ha
Betesmark
4,0 ha
Skogsmark
10,0 ha
Skogsimpediment
1,0 ha
Virkesförråd
834 m3sk
Boyta
117 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖSTHAMMAR LUNDSVEDJA 3:7 och 12:1

Adress

Bäckhem 30 74795 Gimo

Om fastigheten

Utanför det lilla samhället Valö, ca 1,5 mil norr om Gimo är denna trevliga gård belägen som består av två separata men samtaxerade fastigheter. Fastigheterna om ca 21 ha består av en trevlig kombination av skog, åker och betesmark. Åkermarken odlas idag ekologiskt vilket innebär att man om det önskas kan leva ut sin ekologiska dröm direkt, utan en tidsödande omställning. Bostadshuset som är uppförd år 1928 är varsamt renoverat och underhållet men med nya fräscha el och vattensystem. På gården finns även en ekonomibyggnad i gott skick med många potentiella användningsområden.

I närliggande Gimo finns den mesta servicen man behöver med matbutik samt ett flertal olika skolor upp till gymnasium. Ca 30 min bort finner man även kustsamhällena Öregrund och Östhammar med ett stort utbud av butiker och restauranger. Pendlingsmöjligheterna till Uppsala är även de goda sedan väg 288 förbättrades och man tar sig dit på ca 50 min med bil.

Här kan man med enkla medel skapa sig ett drömboende med närhet till naturen samt djurhållning och odling i mindre skala ändå med närhet till jobb och den servicen som kan tänkas behövas för en familj.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnaden

Bostadsbyggnaden är en väldigt charmig 1,5 plans-byggnad med brutet tak uppförd år 1928. Invändigt har ytskikten varsamt renoverats för att bibehålla den genuina och tidstypiska känslan i huset. De massiva trägolven och timmerväggarna är väl bevarade och ger ett hemtrevligt och ombonat intryck.

Byggnaden värms upp med en luftvärmepump som kan kompletteras med tre eldstäder, kakelugn, kamin och köksspis, som alla är väl fungerande och har godkända sotningsprotokoll. Ovanvåningen värms med direktverkande el-radiatorer. Större delen av el och vattensystemen är nydragna i byggnaden och i det nybyggda pumphuset finns gott om plats att installera mer utrusning, exempelvis bergvärmepump om en ny ägare önskar det. Taket som består av plåt lades för ca 20 år sedan.

Huset har sedan nuvarande ägares familj köpte det för ca 50 år sedan till största delen använt den till sommarstuga, men kan efter de nyligen utförda förbättringarna enkelt utvecklas till ett åretruntboende. De senaste 8 månaderna har huset varit uthyrt som permanentboende.

Enligt taxeringen uppgår byggnadens yta till 75 kvm boyta samt 65 kvm biyta. Sedan den senaste taxeringen så har ovanvåningen inretts och gjorts beboelig så efter det bedöms den totala ytan, möjlig för boende, uppgå till ca 117 kvm efter uppmätning.

Ladan

Större ladugårdsbyggnad med en taxerad storlek om 259 kvm med flera användningsområden. Byggnaden är i gott skick och väl omhändertagen med nya el och vattensystem installerade. Byggnaden är uppdelad i två tydliga delar, dels en gammal ladugårdsdel som nu till större delen är inredd till hönshus, och en maskinhallsdel där ungefär halva delen har avlastade takstolar vilket gör att större maskiner ryms. Båda delar har gjuten platta vilket innebär stor flexibilitet i användandet och det är enkelt att bygga om till exempelvis ett häststall.

Jordkällaren

Fastigheten har en stor och rymlig jordkällare som lämpar sig väl för förvaring av diverse livsmedel.

Tvättstugan

På fastigheten finns en mindre byggnad, före detta tvättstuga, utan el vatten och avlopp. Byggnaden kan användas som förråd eller renoveras till att fungera som en mysig gäststuga.

Betesmark

Betesmarken ligger i direkt anslutning till brukningscentrum och bidrar till en trevlig gårdsbild.

Åkermark

Åkermarken är för närvarande utarrenderad och brukas ekologiskt. Önskar en köpare att bruka marken själv kan arrendatorn tänka sig att frånträda marken redan vid årsskiftet.

Skogsuppgifter

För mer information, se bifogad skogsbruksplan.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan är tillgänglig direkt för ny ägare. På marken finns älg, vildsvin, rådjur samt sporadisk förekomst av kronvilt.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns tre registrerade forn- och kulturlämningar.
Källa: Riksantikvarieämbetet och Lantmäteriet

Visning

Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Besiktning och undersökningsplikt

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det byggnader på fastigheten uppmanas köparen att själv eller via sakkunnig undersöka byggnaderna noggrant.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 45 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter