fbpx

Lantbruk

Br. Ohlssons Grönsaker. 30 ha

Högstbjudande

15 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

  • Ny

Om fastigheten

Fastighetsägarna brukar 48,38 ha varav 29,67 ha omfattas av denna försäljning. 18,71 ha på arrende. jordklass 6 och 7. Den brukade arealen odlas idag med purjolök, vitkål, salladskål, cosmopolitan, romansallad, crisp och Isbergssallad. Leverantör till Grönsaksmästarna och marknadsandelarna följer med fastigheten.
Integrerad, välskött brukningsenhet med många funktioner och delar för en optimerad drift. Åkerjorden har väl etablerat bevattningssystem med godkänd vattendom från 1983.
Gårdscentra omfattas av ett helrenoverat boningshus. Hotellbyggnad med storkök, matsal och sovplatser för 40 personer. Stor kontorsbyggnad med många funktioner och möjligheter. Förmansbostad.
Lagerlokal med två kylrum. Lastbrygga. tvätteri och mellanlager för grönsaker. Funktionell och fin verkstadsdel med kontor.
Växthus om 3 640 kvm med fyra oljepannor. Garage.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

Kristianstad Degeberga 21:4

Adress

Kung Borres väg 105 29794 Degeberga

Boyta
117 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Åkermark

Fastighetsägaren brukar 48,38 ha varav 29,67 ha är till salu enligt denna objektbeskrivning. 18,71 ha på arrende. jordklass 6 och 7. Den brukade arealen odlas enligt följande:

Purjolök. 600 ton
Vitkål. 300 ton
Salladskål. 300 ton

Bladgrönsaker:
Cosmopolitan 700 000 st
Romansallad 400 000 st
Crisp 200 000 st
Isbergssallad 150 ton

Marknadsandelarna är helt klara och följer med fastigheten. Leverantör till Grönsaksmästarna.

Bevattning

Åkerarealen har tillgång till bevattning genom 93 m djupborra. Vattendom från 1983. 1 400 minutliter vatten året om.
Relinade rostfria rör och ny rostfri pump från 2019.

Arrende/nyttjanderätter

Fastighetsägaren brukar idag ytterligare 18,71 ha intilliggande åker. Möjlighet att ta över dessa arrende diskuteras med fastighetsägaren och undertecknad fastighetsmäklare.

Stödrätter

Stödrätter omfattar hela arealen.

Energidekleration bostad

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Driftskostnader bostad

Enligt uppgift från säljare ca 35 000 kr/år och bostadshus.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i kontraktet där säljaren friskriver sig från fel och brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren endast med ansvarig mäklare. Intressenter får på egen hand, alternativt enligt överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare, besiktiga området. Vederbörlig hänsyn tas till omkringboende, växande gröda, pågående jakt och liknande.

Jakt

Jakträtten är ej upplåten.

Lagfart

Köparen ska betala alla lagfarts- och inteckningskostnader i anledning av köparens förvärv.

Vatten och avlopp

Gårdcentrat har eget vatten genom djupvattenborra om 63 meter. Ny vattenpump 2021.
Ny avloppsanläggning med fyrkammarbrunn och ny infiltration från 2020.

Bostadshus

Bostad om 120 kvm, renoverad i sin helhet 2012 med tillbyggd terrass från 2013 om 34 kvm. Golvvärme på nedanvåning och terrass genom vattenburet system med elpanna i källaren. Tilläggsisolerad bostad. Nya treglasfönster, isolerglas. Källare om 45 kvm under delar av boningshus inrymmer tvättstuga, rum med tvättställ och förvaringsrum.
Nedanvåningen inrymmer stort rymligt kök med köksö i kombination med öppet vardagsrum, matrum. Hall, sovrum, toalett och dusch.
Ovanvåning inrymmer stort sovrum, allrum och toalett.

Hotell

Hotellbyggnad om 440 kvm som färdigställdes och tog i drift 2006. Uppvärmning genom luft/vattenpump med två tankar om totalt 600 liter.
Nedervåningen inrymmer ett storkök för stordrift och stor rymlig matsal. Ett tvättrum och förråd. Fem toaletter på nedre plan. Stor rymlig hall, avlastningsyta och omklädningsrum. Två separata duschrum. Det ena inrymmer tre duschar och en toalett, det andra fyra duschar och tvättställ.
Ovanvåningen inrymmer två toaletter och 20 st separata sovrum om 16 kvm med två sängar i varje rum. Uppvärmning med oljefyllda elradiatorer.

Kontorsbyggnad

Byggnad uppförd i ett plan med många funktioner, ca 300 kvm. Uppförd i två etapper. Den äldre delen är uppförd 1995 och uppvärmd med elradiatorer och den nya delen från 2004 är uppvärmd med golvvärme.

Två kontorsrum om 20 kvm vardera, en med separat ingång o hall
Omklädningsrum/dusch/toalett om ca 25 kvm
Hall och ingång med tvättställ och tre toaletter, ca 32 kvm.
Två gästrum, ett med dusch, ca 25 kvm vardera.
Lunch rum/värmecentral/ kontorslager/tvättstuga ca 100 kvm.

I byggnaden finns en förmansbostad med egen ingång, lägenhet om 45 kvm. Hall. Sovrum. Toalett och dusch. Kök och allrum.

Växthus

Växthus om 3 640 kvm med fyra oljepannor för uppvärmning.

Kylrum/lager/produktion/verkstad

Byggnad om ca 811 kvm.
Två kylrum med takhöjd om 3,80 meter. Rymmer 150 pallar. Under högsäsong utlastas dagligen 66 pallar eller mer. Under lågsäsong 33 pallar. Lagerhall för inkommande och utgående varor, samt kylrum omfattar 225 kvm.
Mellanhall för inkommande och utgående varor om 200 kvm.
Lager om 120 kvm som även inrymmer insåddsdel.
Tvättavdelning om 100 kvm. Tvätten startar runt 1e juli och pågår till 12e december varje år.
verkstadsdel om 120 kvm och tillhörande kontorsdel om 16 kvm.
Utlastningsbrygga om 30 kvm.

Traktorgarage

Öppet traktorgarage under tak om ca 280 kvm.

Garage/vattenrum

Fristående garage med tvätt/rum för regnkläder/Hydrofor/tryckförstärkare samt sprutrum. Ca 70 kvm.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 6 700 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter