fbpx

Lantbruk

Björkö 6:5 på Rådmansö

Högstbjudande

15 000 000 kr

Visning

  • Visning av gården sker efter överenskommelse med mäklaren, ring och boka tid på tfnr 070-371 0659. Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
11,2 ha
Övrigmark
2,0 ha
Skogsmark
6,0 ha
Betesmark
3,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
214 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE BJÖRKÖ 6:5

Adress

Sindviksvägen 37 76015 Gräddö

Om fastigheten

Gården har genomgått stora förbättringar under senare år, huvudbyggnaden är helt nyrenoverad och stallbyggnadens övervåning är omgjord och inredd till ett fräscht penthouse. Poolbyggnad med relaxavdelning och vedeldad bastu samt maskinhall och gårdsgym är nybyggda. Till detta kan läggas två separata bostadsbyggnader som hyrs ut till permanenta hyresgäster. Större delen av gårdens 11 ha mark utgörs av vilthägn för dovhjort och mufflon och vid kräftsjön finns en jaktstuga. Sammantaget en lite mindre gård späckad med tillgångar. I samband med denna försäljning finns även möjlighet att förvärva intilliggande Rådmansö 1:1, en obebyggd skogsfastighet på ca 205 ha.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnaden

Mycket trevlig bostad i toppskick, genomgick en påkostad totalrenovering 2016 och samtidigt byggdes salongen till. Allt är nytt i byggnaden, i renoveringen behölls endast stomme och takstolar och efter att den är färdigställd är den knappt använd. Genomgående vattenburen golvvärme via kulvert från poolhuset. Byggnadsarea 164 kvm i 1 1/2 plan, inrymmer stor hall, sovrum, salong med täljstensspis, kök med matplats och utgång till stor altan, kaklad dusch/wc samt grovingång med tvättstuga. Övervåningen omfattar trapphall och tre sovrum samt kaklad dusch/wc.

Penthouse och stall

Byggnadens övervåning är omgjord till bostad med en härlig rustik och luftig känsla tack vare hög takhöjd och det särpräglade ekgolvet, som f.ö. även återfinns på huvudbyggnadens övervåning. Boytan är ca 100 kvm och inrymmer hall med trappa, två sovrum, kaklad dusch/wc samt ett stort kök och allrum med täljstensspis i öppen planlösning, allt iordninggjort 2016.
Stallet har 4 boxar som ägaren låter dovhjortarna ha tillgång till, det är enda del av byggnaden som ej renoverats. Övrigt utrymme utgörs av verkstad samt garage. Byggnaden har egen värmekälla från vattenburen luftvärmepump.

Maskinhall

Byggår 2016 ca 225 kvm, uppfördes i samband med gårdens omfattande renovering. Stålstomme, träfasad och tegeltak, gjutet golv med vattenburen golvvärme från luftvärmepump. Säljaren önskar kunna disponera byggnaden fram till maj 2021.

Gårdsgym

Nybyggd träbyggnad som har inrymt ett mindre gym, byggnadsyta ca 25 kvm, eluppvärmt.

Dubbelgarage

Nybyggd träbyggnad med tegeltak på gjuten platta, egen luftvärmepump

Sidviksvägen 31, Hudikhuset

Nybyggt bostadshus med 63 kvm boyta som inrymmer hall, tre sovrum, storstuga och kök i öppen planlösning samt dusch/wc. Ligger med samma fina utsikt över omgivningen som huvudbyggnaden. Egen trekammarbrunn och elmätare, vatten från gårdens gemensamma brunn. Hyrs ut med en intäkt av 7 500 kr/mån, hyresgästen står för värme, el sopor och slamtömning. Carport med förråd.

Sindviksvägen 37

Bostadshus med ca 50 kvm boyta, har egen trekammarbrunn och elmätare, vatten från gårdens gemensamma brunn. Hyrs ut med en intäkt av 7 500 kr/mån, hyresgästen står för värme, el sopor och slamtömning.

Jaktstuga

Invid kräftdammen ligger en nybyggd jaktstuga, Hudikhus, med pentry och kamin, el från generator.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Länna församling Norrtälje kommun det senaste året. Tillståndet söks efter det att köpekontrakt skrivits, i kontraktet villkoras dess giltighet med att tillstånd lämnas.

Dovhjort & Mufflon

En stor del, ca 7 ha, av gårdens areal utgörs av vilthägn, som är gulmarkerat på särskild karta. Hägnet är uppfört med Gunnebostängsel och impregnerade stolpar, djuren har haft möjlighet att nyttja stallet och det har drivits i samarbete med granngårdens hägn norr om fastigheten.

Kräftdamm

I samband med att vilthägnet anlades 2016 iordningställdes kräftdammen, den grävdes ur och förstorades och flodkräftor inplanterades. Vid dammen ligger jaktstugan.

Övrig mark

Den markareal som ej är inhägnad utgörs av knappt ett hektar äldre barrdominerad skog och 0,8 ha åkermark.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 300 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss