fbpx

Lantbruk

Bergs Gård 86 ha, Sotenäs

Högstbjudande

5 750 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Nu finns möjlighet att förvärva Bergs Gård med egen gårdsbutik och rökeri. Idag finns här Linderögrisar och höns, vilthägn med Dovhjort och Mufflonfår samt damm med inplanterad Flodkräfta. Hela 86 hektar med åker- och skogsmark i ett skifte.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

SOTENÄS BERG 1:11

Adress

Tossene-Berg 16 45598 Dingle

Totalareal
86,2 ha
Skogsmark
35,2 ha
Åkermark
9,1 ha
Skogsimpediment
41,0 ha
Övrigmark
0,9 ha
Virkesförråd
3 660 m3sk
Boyta
143 kvm
Antal rum
5 st

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre byggnad uppförd i början av 1900-talet med liggande plank (klentimmer) på stensatt grund under yttertak av betongpannor-88, tvåglas fönster, fasad av eternit/plåt. Uppvärmning via vattenburen värme från en vedpanna-89 med ack.tank och kompletterande solfångare. Väst och syd väggar är tilläggsisolerade och med sk Västkustpanel. Vedspis i köket, djupborrad brunn från 50-talet, ger rikligt med vatten. Avlopp till en trekammarbrunn med markbädd från -17.
Entréplan inrymmer en hall/tvättstuga, förråd, kök med köksbord samt i förlängningen även ett matsalsbord, finingång med hall, wc/dusch, tvådelat vardagsrum med utgång till altan och pool där även separat wc/dusch/bastu finns. I övre plan finns en hall och tre sovrum, förråd och utgång till balkong i söder. Byggnaden är av äldre modell och i visst renoveringsbehov. Se mer information i av säljaren ifylld frågelista. Sotning sker en gång per år av vedspis samt egen sotning av vedpannan, se bifogad brandskyddbesiktning.

Ladugård

Äldre träbyggnad på huggen granit/delvis murad grund under plåttak. Inrymmer idag stall för svin, höns och inredd med boxar och tyckutgödsling finns, fd loge som idag är förråd/verkstad med gjutet golv, ränne över hela stallet, bilgarage för en personbil, gårdsbutik med kassa, slakteri för vilt ,packavdelning, rök och kylrum. ​

På övre plan finns en lägenhet på 70 kvm inredd -11 för uthyrning inredd med allrum och kök, sovrum samt wc med duschkabin och tvättmaskin. Även en en stor lokal som tidigare varit kontor förberedd för kundwc.​

Pannrum/garage/vedbod

Träbyggnad från -88 på gjuten platta under plåttak. Inrymmer, vedbod, verkstad, pannrum med vedpanna från -94, ack.tankar som får värme både från pannan och solpanel med kulvert till huset.

Jaktstuga/hundhus

Äldre träbyggnad i 1 1/2 plan, inrymmer för jaktstuga samt isolerade inbyggda hundkojor med tillhörande hundgård utvändigt. Sovloft med snedtak.

Mobilmast

Arrendeavtal med 3 GIS där Telenor och 3 är inhyrda, 9000 kr/år exl.moms plus 700 kr/år till vägföreningen.

Skogsuppgifter

Bergdominerad skogsmark med blandskog och bl.a bok och ek. Totalt virkesförråd om ca 3 600 m3sk varav ca 330 m3sk i avverkningsbara klasser. Omfattar ca 35 ha produktiv skogsmark där hela 14 ha är föreslaget i skogsbruksplanen som NO område dvs lämnas orört. Planläggare Per Moberg tele: 0521-572415.

Jordbruksmark

Omfattar ca 9 ha åkermark med äldre men fungerande dränering. Eu stöd sökes på 8,7 ha.

Jakt/vilthägn

Egen jakträtt samt att marken ingår i Sotenäs Älgskötsel område med fri avskjutning av älgkalv i fem dagar. ​På fastigheten finns ett hägn om ca 22 ha godkänd av Länsstyrelsen, här finns 35-40 dovhjortar och ca 12 st mufflonfår.​​

Damm

I vilthägnet finns en anlagd damm med inplanterad Svensk flodkräfta. Omfattar ca 50 x 50 m och ca 4,5 m djup.

Vägar

Från allmän väg finns en oregistrerad vägförening med 6 st delägare. Fastigheten står för 35 % av underhållskostnaderna, ca 1500-2000 kr per år.

Gårdsbutik

Säljaren driver Bergs gårdsbutik och röker, styckar, tillverkar korv mm av Linderödsvin, dovhjort, mufflonfår mm. Utan marknadsföring omsätter butiken ca 1,2 år 2021 enligt säljaren.

Fiber

Ansluten till Tossene Fiberförening, avgift ca 1200 kr i kvartalet.

Soteleden

Passerar i fastighetens östra kant. Avtal skrevs med Fritidsnämnden när leden anlades.​

Tillträde

Då säljaren måste ha tid på sig att hitta nytt boende får en köpare vara beredd att tillträde kan dröja till i hösten -23.
Säljaren är även öppen för ett byte av fastighet med en köpare, önskemål är ett mindre hus på landet med stor tomt.​

Lösöre/städning

Större lösöre som maskiner mm kommer kunna köpas till om intresse finns. En del lösöre av mindre värde får en köpare räkna med att säljaren kommer lämna kvar utan ersättningskrav från någondera part.
Gällande städning kommer i första hand bostadshuset överlämnas i städat skick och ekonomibyggnader i grovstädat skick.​

Besiktning/energideklaration

Säljaren har​ ej låtit göra överlåtelsebesiktning eller energideklaration.​

Friskrivning

Säljaren kommer i köpekontraktet friskriva sig från dolda fel och brister i fastighet med byggnader. En köpare bör därför själv låta utföra en besiktning och försäkra sig om fastighetens med dess byggnaders skick.​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter