fbpx

Lantbruk

Bebyggd skogsfastighet i Bastuselet, Adak

Utgångspris

1 100 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 24 sep

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
144,0 ha
Skogsmark
72,0 ha
Skogsimpediment
64,9 ha
Betesmark
1,6 ha
Övrigmark
0,4 ha
Väg och kraftledning
0,7 ha
Vatten
4,4 ha
Virkesförråd
4 994 m3sk
Boyta
94 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MALÅ BASTUSELET 1:54

Adress

Håptjärnliden 3 93992 Adak

Om fastigheten

Ca 3,5 mil Norr om Malå finner ni fastigheten Bastuselet 1:54 fördelad på tre skiften belägna invid Övre bastuselets sydöstra strand. Fastigheten är enligt plan ca 140 ha varav 72 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd på ca 5 000 m³sk vilket innebär ett medelförråd på 69 m³sk per ha. Medelbonitet beräknad till 3,8 m³sk per ha/år. Tyngdpunkten på medelålders skog i huggningsklass G1.

På fastigheten finns en äldre bostadsbyggnad, perfekt för övernattning vid jakt/fiske.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangården

Äldre mangård uppförd 1939 enligt taxeringsinformationen. Byggnaden är disponerad på ett och ett halvt plan beläget invid väg. Perfekt uppehälle för kortare vistelse i samband med jakt/fiske. Genomgående enkel standard.

Ladugården

Ladugårdskropp i otjänligt skick med inrasat tak.

Läge

Fastigheten är fördelad på tre skiften belägna strax norr om Adak, ca 3,5 mil norr om Malå samt 8 mil söder om Arvidsjaur.

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen är upprättad Juni 2021 av Ludvig & Co. Fastigheten är fördelad på tre skiften i Bastuselet strax norr om Adak, Malå kommun. Enligt skogsbeskrivning är fastigheten ca 140 ha varav ca 72 ha produktiv skogsmark som inrymmer ett virkesförråd om ca 5 000 m³sk vilket innebär ett medelförråd om 69 m³sk per produktiv ha. Medelboniteten är beräknad till 3,8 m³sk per ha och år. Tyngdpunkten ligger på medelålders skog i huggningsklass G1, vilket utgör 73% av produktiv areal.
Gran är det dominerande trädslaget som utgör 51% av virkesförrådet, följt av 27% löv och 22% tall.

Skogsvård

Röjning är föreslagen skogsvårdsåtgärd på ca 7 ha.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar (Källa: Metria via SeSverige).

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Metria via SeSverige).

Jakt

Fastigheten ingår i Bastuselets VVO som jagar på ca 3 000 ha.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Malå kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 170 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 24 sep

Utgångspris: 1 100 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter