Lantligt boende

Avstyckad gård, Tollarp

Högstbjudande

2 900 000 kr

Budgivning pågår

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,4 ha
Småhusmark lantbruk
0,8 ha
Åkermark
1,6 ha
Boyta
265 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Del av Kristianstad Västra Vram 93:3

Adress

Linderödsvägen 342 29891 Tollarp

Om fastigheten

Varmt välkomna till denna gård som är under avstyckning med två charmiga och välskötta bostadshus, rymliga ekonomibyggnader, härlig trädgård med damm och möjlighet att köpa till 1,6 ha ekologisk åkermark. Traditionell och varsamt renoverad mangårdsbyggnad med vackra trägolv, synliga takbjälkar och generösa sällskapsytor. Intilliggande bostadshus som förfogar över stora ytor i tre rum, kök och stort badrum. Karaktäristiska ekonomibyggnader lämpade för egen verksamhet/djurhållning och goda utrymmen till bilar och större maskiner. Gården ligger ett stenkast bort från Tollarp och Linderöd och det tar endast kvart att köra till Hörby respektive 20 minuter till Kristianstad. Goda bussförbindelser med ca 900 m till närmsta busshållplats.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Planlösning mangårdsbyggnad
Planlösning mangårdsbyggnad
Planlösning bostadshus
Planlösning bostadshus

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Välskött mangårdsbyggnad i 1,5 plan med delvis källare och ett härligt uterum med isolerat tak för att kunna användas året runt. Huset är byggt på stengrund med timmerstomme, under tak av tvåkupiga betongpannor (-13), fasad av stående träpanel och kopplade treglasfönster. Taxerad boarea om ca 205 kvm. Ventilation via självdrag samt frånluftsventiler och uppvärmning via jordvärme (-09) med 600 m slang. Enskilt vatten via borrad brunn med luftning samt filter för järn. Enskilt avlopp via trekammarbrunn och infiltration (inventering har gjorts -17 utan anmärkning). Mangårdsbyggnaden förfogar genomgående över vackra trägolv och framtagna takbjälkar som ger huset en mysig och hemtrevlig känsla. Larm finns.

Planlösning.
Vi välkomnas till ett av husets entréer med hall och till vänster tvättstuga med längst in ett helkaklat badrum som förfogar över toalett och dusch. Utmed hallens ände kliver vi in ett lantligt kök med plats för matgrupp och utgång till det ljusa uterummet. Intill köket finner vi vardagsrummet med öppen spis, trappuppgång och angränsande entré som för nuvarande används som garderob. Slutligen kommer vi till ett omfattande sovrum/finrum med framtagen bålevägg, vackert trägolv och härligt ljusinsläpp. Övre plan välkomnar oss till ett rymligt allrum med goda sällskapsytor och ljusinsläpp genom två takkupor, på vardera kortsida finner vi två stora sovrum samt även ett badrum med plastmatta, toalett, badkar och tvättställ.

Köksutrustning: Diskmaskin, spis med fläkt, kylskåp och frys.

Bostadshus

Intill mangårdsbyggnaden ligger det traditionella bostadshuset 1,5 plan med torpargrund som totalrenoverades 1994. Bostaden är uppförd på gråstensgrund, med timmerstomme, under tak av plåt, fasad av stående träpanel och kopplade tvåglasfönster. Taxerad boarea om ca 60 kvm och taxerad biarea om ca 25 kvm. Uppvärmning genom vattenburen golvvärme på nedre plan och el-element på övre plan. Ventilation genom självdrag och frånluftsventiler. Enskilt vatten via borrad brunn med luftning samt filter för järn. Enskilt avlopp via trekammarbrunn och infiltration (inventering har gjorts -17 utan anmärkning). Vatten, avlopp och uppvärmning delas med mangårdsbyggnaden. Nedre plan har utrustats med lätthanterligt klinkergolv och övre plan med trägolv.

Välkommen in i den rymliga hallen med goda förvaringsmöjligheter och trappuppgång till övre plan, rakt fram finner vi ett omfattande kök med plats för matgrupp och ett omfångsrikt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och utgång till en uteplats i sydöst. På nedre plan finns även ett helkaklat badrum inrett med bubbelbadkar, dusch, tvättställ och toalett. En trappa upp finner vi ett sovrum och ett rymligt allrum med balkong. Allrummet har omvandlingsmöjlighet till ett framtida sovrum. Bostadshuset förfogar även över en separat tvättstuga med bastu, dusch och toalett.

Köksutrustning: spis med fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Utrustningen är äldre.

Stallbyggnad

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 500 kvm uppförd under tak av plåt samt eternit och fasad av stående träpanel och puts. Byggnaden förfogar över två rymliga utrymmen med gjuten platta som kan nyttjas till en olika ändamål t.ex. verkstad, förvaring. Vidare finns det loge och loft med stora portar på vardera sida. I anslutning till stallet finns det en maskinhall med gjuten platta och stor port som ger plats åt större maskiner.

Garage

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 115 kvm uppförd under tak av eternit och fasad av stående träpanel. Byggnaden inrymmer garage med plats för två till tre bilar samt en separat del inrett med kök, två sovrum och toalett.

Jordkällare

Ekonomibyggnad med en byggnadsyta om ca 45 kvm uppförd under tak av eternit, fasad av gråsten och gavelröste med stående träpanel.

Åkermark

Möjlighet att köpa till ekologisk åkermark i anslutning till gårdscentrum med en areal om ca 1,6 ha. Jordklass 5 enligt Länsstyrelsen jordklassificering.

Lantmäteriförrättning

Försäljningen gäller område av fastigheten och är under avstyckning (ansökan inskickad november 2019). Säljaren ansvarar för ansökan om fastighetsbildning och står kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Servitut

Servitut kommer att upprättas för att nyttja genomfartsväg till lantbruksmarken.

Energideklaration

Energideklaration har utförts. Vänligen kontakta ansvarig mäklare via sybrenne.jellema@ludvig.se för att erhålla energideklarationerna.

Driftskostnader

Uppgifterna är från år 2019 med fyra personer i hushållet.

Uppvärmning: ca 20 000 SEK
Hushållsel: ca 10 000 SEK
Förbrukning kWh/år: ca 30 000 kWh
Försäkring: ca 14 000 SEK (lantbruksförsäkring, gäller hela fastigheten)
Vatten/avlopp: 1 200 SEK
Renhållning: 1 700 SEK
Sotning: 1 000 SEK (utförs vart fjärde år, 250 SEK/år)
Totalt: 47 150 SEK

E22

Väg E22 mellan Sätaröd och Vä byggs i ny sträckning vilket innebär avsevärt minskad trafikmängd som förbättrar boendesituationen och ökar framkomligheten.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Tillträde

Tillträde när avstyckning har vunnit laga kraft.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter