fbpx

Lantbruk

Avstyckad gård med superbt läge

Högstbjudande

4 995 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Nu finns möjligheten att köpa en mindre gård med fantastiskt läge för golfälskaren eller perfekt läge för den som önskar starta en verksamhet med Abbekås Golfklubb som närmsta granne. Bara 800 meter till havet från boningshuset . Här finns de byggnader som behövs för en begynnande verksamhet.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

SKURUP ÖRMÖLLA 3:50

Adress

Örmölla 350 27453 Skivarp

Totalareal
7,2 ha
Boyta
119 kvm
Antal rum
5 st

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnader bestående av loge, stallbyggnader, maskinhall och garage. Ekonomibyggnaderna har stora möjligheter till flera användningsområden. Det finns ett mindre hål i taket på ekonomibyggnad.

Södra byggnaden:
Ekonomibyggnad rymmandes loge, kostall och bilgarage.
Denna byggnad är uppförd med eternit tak, stenstomme, putsad och träpanelklädd fasad. Logen har avgränsade utrymmen som nyttjats för potatislager. Används delvis som förrådsyta av nuvarande hyresgäst.

Norra byggnaderna:
Svinstall uppfört på stenstomme med putsad fasad under tak klätt med plåt. Plåttaket är från 2014 (mellandelen)
Maskinhallen är uppförd 1967 med stenstomme, putsad fasad och tak klätt med plåt. Denna byggnad har 2014 renoverats med kompletterande takstolar samt nytt plåttak. Byggnaden rymmer maskinhall samt avgränsat traktorgarage/verkstad.

Norra byggnaderna. Byggnadsarea, ca 22m*12m=ca 260 kvm
Södra byggnaden. Byggnadsarea, ca 17m*12m= ca 200 kvm

Bostadsbyggnad

Bostad

Entréplan:
Från innergården når man bostaden via två entréer. En groventré i öster, med tvättpelare bakom dörr. Här i groventrén finns praktiskt klinkergolv och bra avhängnings möjligheter. Från groventrén kommer vi vidare in till köket.
Huvudentré är i väster och är den första dörren man når när man kommer in på gårdsplanen. Härifrån kommer vi in i hall med avhängnings möjlighet, vidare kommer vi in i vardagsrummet som erbjuder vacker parkett på golvet och vy över både gårdsplan och trädgårdssidan i söder. Från vardagsrummet tar vi oss in både till köket och in till allrummet. Allrummet med sina panelväggar är ljust och erbjuder både utgång till uterummet, trappa upp till övre plan, dusch/wc, mindre sovrum samt köket.
Uterummet är härligt beläget i söderläge skjutpartier gör det lätt att komma vidare ut i trädgården samt trädeck. Dusch/wc har ljusa färgtoner och renoverades enligt uppgift från föregående ägare 2017.
Det mindre sovrummet/kontoret har fönster som vetter ut mot uterummet. Köket har äldre vackra luckor och skåp. Maskinellt erbjuds diskmaskin, spis med häll, samt hel kyl och frys.

Övre plan:
När vi kommit uppför trappan har vi på höger hand ett oinrett vindsutrymme vilket kan förvandlas till ytterligare ett sovrum om så önskas eller fortsätta användas som förvarings utrymme som görs idag. Rakt fram från trappan sett ligger en wc, denna används inte i dagsläget då misstankar om läckage härifrån är starka. Det syns fuktpåverkan i taket i köket och hyresgästen säger att det inte förekommer förändringar i storlek på dessa om wc/handfat ej används. Någon utredning om omfattning har nuvarande ägare ej utfört. Möblerbart allrum med takfönster, sovrum med 2 takfönster och ytterligare sovrum med balkong på gaveln finns här.

Den östra gaveln har dörr till källardelen här nere finns pelletspannan som enligt uppgifter från den tidigare ägaren är från 2017.

Areal

Den totala arealen för fastigheten är:
7,22 ha, enligt fastighetsregistret.
7,05 ha, enligt lantmäteriets digitala fastighetskarta.

Areal per ägoslag:
Åkermark, ca 5,71 ha enligt uppmätning på karta samt blockkartan. Åkermarken inom jordklass 9.
Strand (tångrätt), ca 0,49 ha enligt lantmäteriets digitala fastighetskarta.
Övrig mark och tomt etc, ca 0,85 ha enligt beräkning av ovan angivna arealer.

Arealuppgifterna per ägoslag är ungefärliga och kan skilja beroende på mätteknik.

Arrende

Fastighetsägaren har arrenderat ut åkermarken på ettårsavtal. På den utarrenderade marken finns bevattningsanläggning som ägs av Abbekås Golfklubb, denna bevattningsanläggning får nyttjas av jordägaren enligt avtal. Arrendet är ej uppsagt.

Dikningsföretag

Fastigheten ingår i följande dikningsföretag: Skivarpsåns uppgrävning samt Reglering av Skivarpsån

Väg

Fastigheten är delaktig i kroppsmarksvägens vägsamfällighet, vägförening.
Fastigheten har servitut för att ta sig till det norra skiftet via bron i nordväst över Skivarps ån.

Visning

Besiktning av marken kan ske på egen hand, med sedvanlig hänsyn till fastighetsägare, hyresgäst, arrendator samt växande gröda.
Visning av gårdsbild hänvisas till de tider som erbjuds via hemsidan alternativt bokas med fastighetsmäklaren.

Försäljningssätt

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommit bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Friprövningsrätt förbehålles säljaren. Skriftligt bud mailas till maria.abel@ludvigfast.se. Märk mailet: "Skurup Örmölla". Sker ej återkoppling till budgivare inom 1 arbetsdag efter lämnat bud, kontakta mäklare för att säkerställa att bud framkommit.

Betalningsvillkor och tillträde

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande köpeskilling erlägges vid tillträdet. Tillträde enligt överenskommelse.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.
Fastigheten kräver översyn.

Övrigt

Uppgifterna är återgivna efter den information som nuvarande ägare fått när de införskaffade fastigheten.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 395 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter