fbpx

Lantligt boende

Avstyckad gård i Utterud!

Högsta bud

1 700 000 kr

Utgångspris: 900 000 kr

Visa bud

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Nu ges möjlighet att förvärva del av Utterud 310. Gården är under avstyckning och kommer efter avstyckning omfatta ca 2 ha mark med ett fantastiskt bostadshus med tillhörande ekonomibyggnader och gäststuga . Fastigheten ligger strax intill Norsälven inom Karlstad kommun, ca 20 min från Karlstad centrum. Samtliga byggnader har mycket stort renoveringsbehov.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

KARLSTAD UTTERUD 1:27

Adress

Utterud 312 66592 Kil

Totalareal
2,0 ha
Småhusmark
2,0 ha
Boyta
171 kvm
Antal rum
8 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

En pampig och vacker mangårdsbyggnad i stort renoveringsbehov men med en otrolig potential att återigen bli ett representativt boende. Huset är idag inte beboeligt då sanitetsanläggningar och värmesystem ej är i funktion.
Nedervåning med hall, kök, fyra stora rum, tre stycken entréer samt ett badrum. Kakelugnar och öppen spis.
Övervåning med hall, 4 stora rum och kakelugn.
Huset är uppfört med timmerstomme klädd med brädfodring och tak av tegel.

Lillstuga

Mindre stuga med källare samt ett boplan. Gammal standard med ett enkelt kök, tre rum, hall samt en liten toalett. Möjlig att rusta upp till mysigt fritidsboende eller gäststuga. Uppförd med stomme av trä på murad källargrund under tak av tegel.

Rättarbostad/vedförråd

Intilliggande gammal rättarbostad som idag används till förråd och vedbod. Träbyggnad som renoverats med nyare plåttak.

Uthuslänga

En traditionell uthuslänga med murad något nyare stallbyggnad samt en äldre ladugårdsdel för nötdjur i trä, under tak av eternitplattor och plåt. Den del av byggnaden som är uppförd i trä bedöms vara utom räddning och behöver rivas. Den murade delen bör man kunna renovera för eventuell djurhållning exempelvis häst eller får. Idag finns gammal djupströbädd från får kvar i byggnaden.

Garagelänga

Träbyggnad med tegeltak. Några garageplatser samt en övervåning som används till förrådsutrymme.

Magasin

Gammal magasinsbyggnad som används som förråd. Träbyggnad under tegeltak.

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning av byggnader.

Avstyckning

Gården är under pågående avstyckning som beräknas vara klar om 8-12 månader. Tillträde sker helst tidigare enligt överenskommelse.

Bakgrund och historia

Utteruds Gård är nämnt i historieskrifterna ända sedan början av 1500-talet och har genom historien varit en av Nor sockens större gårdar. På slutet av 1600-talet finns bl.a. två ladugårdar med plats för 36 nötdjur och två stallar som vardera hade plats för 8 hästar.
Gården har genom tiderna bytt ägare med jämna mellanrum och har ägts av såväl häradshövdingar, brukspatroner samt Nordiska Trävarubolaget i Göteborg. Under Trävarubolagets ägande i mitten av 1800-talet kalhöggs egendomens skogsmarker, delvis till råvara för den bobinfabrik de uppförde på markerna. 1885 brann fabriken ner och byggdes sedan upp på annan plats. Över Norsälven i närheten av fabriken fanns på den tiden en färja som på slutet av 1930-talet togs ur allmän drift av vägverket då man byggt en ny väg genom Rudsta. Sedan 1940-talet och fram till nyligen har gården varit i samma släkts ägo.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter