fbpx

Skogsfastighet

Attraktiv skogsfastighet!

Utgångspris

2 300 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast sön 27 jun

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
63,5 ha
Skogsmark
62,3 ha
Skogsimpediment
1,2 ha
Virkesförråd
8 130 m3sk

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ÖRNSKÖLDSVIK SKORPEDS-DJUPSJÖ 2:2

Adress

SKORPEDS-DJUPSJÖ 2:2

Om fastigheten

Skogsfastighet med många fördelar! Attraktiv med ett sammanhängande skifte och bra arrondering.

Storleken är ca 64 ha varav ca 62 ha är produktiv skogsmark. Virkesförråd ligger på ca 8 100 m³sk.
Du når lätt alla delar av fastigheten via en väl underhållen skogsbilväg som sträcker sig genom större delen av fastigheten. Idag får du ett medelförråd på ca 130 m³sk per ha och en medelbonitet på 4,9 m³sk per ha och år.
Fastigheten domineras av tall 40% följt av gran 35%, löv 24% löv och contorta 1%. Fastigheten har en tyngdpunkt på medelålders skog i huggningsklass G1.
Plantering av 2,6 ha är beställd och kommer utföras under denna vår.

Fastigheten ligger inom Djupsjö VVO och på markerna finns såväl jakttorn som timmerkoja. Behöver du ta rast har du en grillplats och vedbod.
Sammantaget är detta en välskött fastighet till alla delar!

Intresseanmälan till mäklare Camilla Krog, senast 27/6. Skickas till E-post; camilla.krog@ludvig.se eller via formulär längst ner i annonsen.
(Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Erik Westman, Ludvig & Co. Fastigheten är enligt plan ca 64 ha varav ca 62 ha utgörs av produktiv skogsmark med ett totalt virkesförråd om ca 8 100 m³sk. Fastigheten består av ett sammanhängande skifte med bra arrondering. Tillgängligheten är god tack vare en väl underhållen skogsbilväg som går genom större delen av fastigheten. Fastigheten har ett medelförråd på ca 130 m³sk per ha och en medelbonitet på 4,9 m³sk per ha och år. Fastigheten domineras av tall till 40% följt av 35% gran, 24% löv och 1 % contorta. Fastigheten har en ojämn åldersfördelning med en tyngdpunkt på medelålders skog i huggningsklass G1.

Skogsvård

Plantering är föreslagen på 2,6 ha vilket enligt säljaren är beställt och ska utföras under våren -21. Återväxtkontroll är föreslagen på 1,1 ha och lövröjning på 1,1 ha.

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Metria via SeSverige).

Jakt

Fastigheten ligger inom Djupsjö VVO, enligt uppgift från Länsstyrelsen.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Visning

Skog och mark får undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Örnsköldsviks kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson och 7 100 kr för juridisk person.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 120 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast sön 27 jun

Utgångspris: 2 300 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter